Over Ingrid

Vanuit een nestje in de tropen (Indonesië, 1957) kwam ik in kriebelige wollen maillots in Nederland. De basisschoolperiode reisde ik gedeeltelijk met ouders en broer mee over de wereld, tussendoor kwamen wij in Limburg te wonen.

Een serieus leergierig, soms verlegen meisje, graag bezig met toneelspelen en dansen, nieuwsgierig naar de wereld.

Ook een meisje dat niet veel van die wereld begreep; de incongruentie, de onoprechte antwoorden. Het voelde verwarrend en in dat moeras verdwaalde ik nogal eens; dan voelde ik mij depressief, eenzaam en dacht dat ik hier niet hoorde.

Toch koos ik - of liever - iets in mij koos er voor om te blijven leven en op zoek te gaan naar duidelijkheid, aangevuurd door een diep weten dat antwoorden ergens ook te vinden zouden zijn. Deze reis bracht mij bijzondere vergezichten en diepe inzichten.

Gaandeweg werd ik blij, ruim van binnen, open en meer & meer nieuwsgierig! Nu, terugkijkend, kan ik oprecht zeggen: "Wow, ik ben blij dat ik dit pad heb afgelegd en ik verheug mij op de volgende stappen."


"The only way out is in"

Mijn opleidingstraject: Havo, Dansexpressie, toen Toneelacademie. Dat was het nog niet.
De HBO-opleiding Mikojel (Creatief Educatief Werk) bracht inzicht in interactieprocessen en mijn liefde voor groepswerk bloeide op.

Daarna alsnog opleiding Docent Drama en aan het werk met uiteenlopende groepen en middelen. Mijn methode ontwikkelde zich. Einde vorige eeuw volgde ik trainingen Neuro Linguïstisch Programmeren en concretiseerde ik de kaders waarbinnen ik mijn werk volledig professioneel kon aanpakken: individuele coaching, groepstraining & educatie. Alles gericht op persoonlijke groei.

Spirituele (minder mentale) vaardigheden en inzichten ontwikkelde ik door Massage, Reiki, Holistic Pulsing, Focussen, Transformational Breathwork en Quantum Touch.
In Ericksoniaanse Hypnose vond ik verdere integratie: het verstand ontmoet het on(der)bewuste.

Met onder andere PowerYoga, Ademwerk en Ashtanga Yoga bewandelde ik vervolgens de Yoga-weg (lichaam ontmoet geest en vice-versa).

Tussendoor Rots & Water methodiek, jaartraining Lichaamsgericht Coachen, Reconnective Healing, PSYCH-K, Body Drum Release, allemaal weer bijzondere dimensies toevoegend.

Mijn yogaboom kreeg een nog steviger stam en prachtige zijtakken met de opleidingen Do-In Yoga, Yin-Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra.
Daarna volgde ik de training Yoga Nidra en Depressie. Nu verdiep ik mij voortdurend meer in de Chinese Gezondheidsleer en de processen rondom het Sterven. Zo beweeg ik graag verder op mijn levenspad.

Want leven = beweging = ontwikkeling

Zo ontwikkelt zich mijn methode: De methode, dat ben ik

Lijf en geest houd ik wakker en alert met fitness, yoga, meditatie en ademwerk.
Rust & ruimte vind ik ook via spelen in de tuin, in lopen langs een vloedlijn, in ontmoetingen met mensen, in leven met de katten, in dansen, bewegen en schrijven.
Bovendien is mijn levensreis er ook één van begripsvorming, studie, onderzoek en ontwikkeling. Ik sta open om te onderzoeken en ontmoeten, ik laat me inspireren door wat op mijn pad komt.
Wanneer een oefening, een model, een inzicht, een boek voor mij 'werkt' (als ik het begrijp, als het voor mij gaat leven en het voelt goed) dan zal ik het de mensen op mijn pad ook aanbieden.
Precies zoals een enthousiaste gids die haar reizigers ook graag persoonlijk haar favoriete plekken toont. Zo zie ik mijzelf dan ook: als een gids op het pad van leven.
Zie ook bij mijn missie en bij inzicht & inspiratie.